Ilinniartut Ineqarfiisa Allaffeqarfiat Kollegieadministrationens Fælleskontor
  1. Home
  2. Nyheder
  3. Krav ved rejse indenfor landets grænser

Krav ved rejse indenfor landets grænser

Krav ved rejse indenfor landets grænser

Ved rejse inden for landets grænser gælder nu:

Personer, der rejser fra en by eller bygd til et andet sted inden for landets grænser, skal være færdigvaccineret eller have en negativ test der er højst 48 timer gammel.

Uvaccinerede personer over 2 år, der rejser fra en by eller bygd hvor det ikke er muligt at blive testet skal gå i karantæne på destinationen i 14 dage, eller indtil de er testet negative. Er der ikke mulighed for at blive testet på destinationen, varer karantænen i 14 dage.

Personer i karantæne må ikke deltage i arrangementer eller forsamlinger. De må dog gå i dagligvarebutikker for at foretage nødvendige indkøb, hvis de bruger mundbind eller visir.

 

Krav om mundbind eller visir

Passagerer på 12 år og derover samt personale skal benytte mundbind eller visir ombord på luftfartøjer og skibe i rutefart. Det samme gælder i lufthavne, terminalområder og lignende.

Kravet gælder ikke for personer, der opholder sig i en kahyt eller lignede og hvor personen ikke er i kontakt til andre passagerer end de personer, der indgår i vedkommendes husstand.

Kravet om mundbind eller visir gælder ikke personer med nedsat bevidsthedsniveau, fysiske eller mentale svækkelser eller andet, der gør, at de ikke er i stand til at bære mundbind eller visir.

 

Efter ankomst til Grønland

Uvaccinerede personer over 2 år der ankommer til Grønland, skal i karantæne på destinationen i 14 dage eller indtil de er testet negative. Er der ikke mulighed for at blive testet på destinationen varer karantænen i 14 dage.

Personer i karantæne må ikke deltage i arrangementer eller forsamlinger eller komme i lokaler som offentligheden har adgang til.  De må dog gå i dagligvarebutikker for at foretage nødvendige indkøb, hvis de bruger mundbind eller visir. 

 

Undtagelse for smittede personer

Personer der tidligere har været smittet med Covid-19, og som kan fremvise dokumentation for et positivt testresultat for Covid-19, som er foretaget ved PCR-test, og som ved anvendelsestidspunktet er mindst 14 dage og højst 12 uger gammelt, omfattes af de samme regler som færdigvaccinerede – disse skal dog ikke fremvise en negativ PCR-test.

For blandt andre politiet, borgerligt ombud og domstole gælder en række undtagelser. De kan findes i bekendtgørelsen som kan læses her.